01 December 2014

TAK BERSYUKUR KE DAH CANTIK?

'Bersyukurla dengan apa yang ada, dah cantik dah pun. tak payahla ubat-ubat Shaklee ni.'

'Ko tu memanglah dah cantik, buat apa nak promote bagai..muka ko dah licin..buat apa nak makan ubat-ubat ni..'

'Aku ni malasla nak makan ubat-ubat ni, nanti buah pinggang sakit nak tapis kimia-kimia ni..'

'Aku tepek krim je kat muka, rasa nak cerah sikit, aku pakaila foundation..'

Hmm..okey, I call this CHALLENGE.

Memang payah nak buka pemikiran orang macam ni. CETEK. KESIAN. Semoga Allah buka pintu hidayah buat kamu.

No 1, ni bukan ubat. Ni supplement. Dari bahan-bahan semulajadi.TUMBUHAN dan BUAH. Tiada ujian pada haiwan samaada tikus atau gajah.

No 2, Aku tahu aku dah cantik. Tapi, aku nak maintain cantik untuk suami aku. Dah banyak sangat isu suami kahwin lain la, ada affair dengan perempuan lainla, kahwin larila, dan lain-lain salahkan ISTERI KUSAM.

No 3, MALAS tak ada ubat. Bukan salah ubat. Awak yang minum air tak cukup 2 ke 3 liter sehari.

No 4, pakailah krim selamanya. Pakailah foundation selamanya. Percayalah, tak lama segala krim dan foundation tu makan kulit dan menipiskannya tanpa belas kasihan.


************************************************************************************************************



Terima Kasih

4 comments:

sue said...

I nk lebih cantik dr emma...ha3..mohon jelez k..

Emma M Norman said...

kak sue..akak mmg dah cantik dan comel..awet muda..org ingat masih 28 jer..

Bazilah (^0^) said...

hihihi suka post kak emma yg ni. siapa mkn cili mesti terasa pedas ni :D

Emma M Norman said...

Hihi..kannnn...mcm2 kerenah..

© Mamaisy Vitamin's House | Template Designed By Blog Bingkisan Hati